Obuwie gastronomiczne i spożywcze

Super lekkie i wygodne buty do pracy

Obuwie gastronomiczne przeznaczone dla jednostek, w których muszą być spełnione wymagania haccp. Do wykorzystania w zakładzie przetwórstwa spożywczego oraz dla personelu branży gastronomicznej. Obuwie zostało tak zaprojektowane aby przy zachowaniu najwyższych standardów bezpieczeństwa (antypoślizgowe podeszwy SRC, wzmocnione przody butów) zapewnić użytkownikowi optymalnych komfort ortopedyczny. Obuwie jest odporne na działanie substancji zewnętrznych, są wodoodporne, łatwe do utrzymania w czystości (pełna dezynfekcja lub pranie w pralce).

Dwie opcje do wyboru:

  • buty z pianki typu softEva – lekkie, antybakteryjne, bezpieczne dla skóry. Atestowane tworzywo o strukturze zamkniętej, co zapobiega dostawaniu się zanieczyszczeń, łatwe do pełnej dezynfekcji, optymalnie układają się do kształtu stopy. Szeroka strefa palców.
    klapki dla lekarza
  • buty robocze z mikrofibry i nowoczesnych włókien sztucznych. Wygodne obuwie do pracy w stylizacji sportowej jak i bardziej eleganckiej – np. personel obsługi recepcji. Dzięki wewnętrznym wkładkom gwarantują wysoki komfort użytkowania, niwelują uczucie tzw. ciężkich nóg, zapobiegają bólom stawów i kręgosłupa.
    W ofercie dwa modele z kompozytowymi podnoskami utrzymane w sportowym stylu.
    Wszystkie buty posiadają oddychające obłożenie wewnętrzne zapobiegające nadmiernej potliwości stóp. Cholewka odporna jest na działanie czynników zewnętrznych i jest łatwa do utrzymania w czystości (możliwość prania w pralce). Podeszwa antypoślizgowa SRC, dodatkowo wzmocniona przeszyciem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *